ANA SAYFA AGNOSTİSİZM BİLİM DÜNYADA DİN TÜRKİYE GÜNDEMİ MAKALELER FORUM DİNİ TEST

Şüphe eden arkadaşlar bir sonuca vardınız mı?

Agnostik bakışla dinleri, inançları, etik değerleri, sahip olduğumuz bilgileri, doğru bildiğimiz gerçekleri sorguluyor ve geçerliliğini tartışıyoruz.
Tanrı kavramı, dinin tanımı, inanç ve aklın doğası, insan-evren ilişkisi, dini tecrübeler, ahlak, varoluş, bilginin doğası, kapsamı, kökeni ve kaynağı...

Moderatör: Moderasyon Ekibi

Şüphe eden arkadaşlar bir sonuca vardınız mı?

Mesajgönderen BİLİMSEL » 27 Nis 2010, 16:11

Evet şüpheci arkadaşlar eğer bir sonuca vardıysanız lütfen paylaşında bizde aydınlanalım.
Eğer aynı kısır döngü içindeyseniz nereye kadar bu şüphecilik. Demek ki sizin şüpheleriniz yersiz. çünkü kanıtlayamıyorsunuz yok dediğiniz şeyleri.
yok demek var olanı ıspatlamayı gerektirir
şüphelenmek şüphe edilen şeyin var olduğunun delilidir aslında
insan düşünen bir varlıktır, düşünmeye elbet hakkı vardır, ama zekası sınırlıdır
yokluk diye bir şey yoktur
yoktan var olmak vardır
Allah ezeli ve ebedidir
doğmamış ve doğrulmamıştır Allah
kuran hak kitaptır
Hz.Muhammet onun kulu ve elçisidir ( s.a.v )
dünyanında bir sonu vardır, ebedi aleme elbet bir gün kapı açılacaktır.
herkes hesabını verecektir, inananda inanmayanda
insanlarla bazı hayvanların genetiğinde benzerlik varmış , olabilir ama bu o varlığın hayvan olduğu gerçeğini değiştiriyor mu veya insanın insan olduğunun gerçeğini değiştiriyormu
yaradan en güzel şekilde yaratmış , Adeta bir şaheser oluşturan sanatçı gibi kudretini konuşturmuş, hikmetini söyletmiş , ve sizleride bizleride düşünmeye sevk etmiş,
Ama her düşünüş faydalı olmayabiliyor , tefekküri düşünüş faydalı ve isabetli olacaktır.
yoksa gözünü gerçeklere kapatıp inat ederek yanlışları iddaa da devam etmenin hiç bir faydası olmayacaktır. çember dairesi gibi aynı eksen etrafında bir içeri bir dışarı seyahat şeklinde ve aynı geçersiz bulgularla tekrar takrar devam etmek ne kadar sağlıklı olacaktır.
Sizlerden şüpheleniyorum ama Agnostik değilim...Elhamdülillah Müslümanım
Kullanıcı avatarı
BİLİMSEL
Üye
Üye

Görüş: müslüman

Re: şüphe eden arkadaşlar bir sonuca vardınız mı ?

Mesajgönderen teacher » 27 Nis 2010, 18:47

Ben sizin yazılarınızda kısır döngü gördüm yeni bir şey yazsaydınız bari, kerrar bu ne kin böyle beddua okumuşsun dindarlık demek böyle bir şey
teacher
Üye
Üye

Mesajgönderen xxakkusxx » 27 Nis 2010, 19:19

BİLİMSEL yazdı:yokluk diye bir şey yoktur

"Yokluk" denen şeyin yokluğu, "yokluğun" kanıtıdır. "Yok" yoksa, yok olan bir şey var demektir, o da "yok". Eğer "yok" bile varsa her şey var demektir, bu durumda "yok" yoktur. :shocked:
Aslında bu güzel bir paradoks.
Afyonkarahisarlılaştırıcılaştırabilemeyeceklerimizdenmişsinizcesine...
Kullanıcı avatarı
xxakkusxx
Üye
Üye

Görüş: Hiçbirşey

Mesajgönderen xxakkusxx » 27 Nis 2010, 19:22

kerrar yazdı: YA İLAHİ SENİNDE DÜŞMANIN OLAN BİZİMDE DÜŞMANIMIZ OLAN KAFİRLERE HİÇ BİR İŞLERİNDE BAŞARILI KILMA ONLARI BU DÜNYADA DA AHİRETTEDE ZELİL KIL

SEN DE DEFOL GİT BAŞINA METEOR DÜŞSÜN SURATINA YANARDAĞ PÜSKÜRSÜN. :arghhh:
Kullanıcı avatarı
xxakkusxx
Üye
Üye

Mesajgönderen xxakkusxx » 27 Nis 2010, 20:03

kerrar yazdı:rahman ve rahim olan Allahın adıyla .xxakkus niye sinirlendinki hani sana göre yaratıcı yoktu hem ben sana göre olmayan bir yaratıcıdan bu isteklerimi talep ediyorum niye bu kadar kızdınki sende bana beddua ederken meteor taşının hesabını iyi yap sonra hep beraber altında kalmayalım ama itiraf edeyimki bugün bu sitede en hoşuma giden cevabı vererek beni mutlu etdin sana teşekkür ediyorum

Sana kızdım çünkü benim başıma bela gelmesini istiyorsun. Bunu taştan da istesen puttan da istesen yada Allah'tan istesen farketmez. Sen benim kötülüğümü isteyen, benim başıma kötü şeyler gelmesini isteyen ve sırf fikirlerim yüzünden benden nefret eden bir insansın bu yüzden sana kızdım. Farkındaysan yazdığım kötü dilekler şeyler saçmalık, bir insanın suratına hiç yanardağ püskürür mü? Saçmalayana saçmalıktan başka cevap veremiyorum ve emin ol benden nefret ettiğin ve benim cehennemde yanmamı arzu ettiğin sürece ben de senden ve senin gibilerden nefret ediyor olacağım. Bu cehennemin var olduğunu kabul ettiğimden değil, dediğim gibi bunu taştan putlardan vs. gibi şeylerden isteseydin yine senden nefret edecektim. Önemli olan benden nefret etmen; nefret ederken kullandığın "tema" değil.
Kullanıcı avatarı
xxakkusxx
Üye
Üye

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 27 Nis 2010, 20:34

BİLİMSEL yazdı:Evet şüpheci arkadaşlar eğer bir sonuca vardıysanız lütfen paylaşında bizde aydınlanalım.

SONUÇ DERKEN?ŞÜPHENİN İNSANI NASIL BİR SONUCA ULAŞTIRMASINI BEKLİYORSUN?
BİLİMSEL yazdı:Eğer aynı kısır döngü içindeyseniz nereye kadar bu şüphecilik. Demek ki sizin şüpheleriniz yersiz. çünkü kanıtlayamıyorsunuz yok dediğiniz şeyleri.

İŞTE ŞÜPHE TAM DA BU NOKTADA DEVREYE GİRİYOR.YOK OLDUĞU VEYA VAR OLDUĞU KANITLANAMAYAN ŞEYLERİ VAR VEYA YOK KABUL ETMEMEKTİR ŞÜPHE.
YANİ ŞÜPHE NEYİN DOĞRU OLDUĞUNU SÖYLEMEZ.AMA ŞÜPHE,NEYİN DOĞRU OLMADIĞINI,NEYİN KESİN OLMADIĞINI SÖYLER.

BİLİMSEL yazdı:yok demek var olanı ıspatlamayı gerektirir
şüphelenmek şüphe edilen şeyin var olduğunun delilidir aslında

BUDİZMDEN ŞÜPHELENİYORUZ,DEMEK Kİ BUDİZM GERÇEKTİR,AVESTA DAN ŞÜPHELENİYORUZ,DEMEK Kİ AVESTA DOĞRUDUR,İNCİL DEN ŞÜPHELENİYORUZ,DEMEK Kİ İNCİL DOĞRUDUR.
BİLİMSEL yazdı:Allah ezeli ve ebedidir
doğmamış ve doğrulmamıştır Allah
kuran hak kitaptır
Hz.Muhammet onun kulu ve elçisidir ( s.a.v )
NEREDEN BİLİYORSUN?

SEN İSA NIN TANRI OLDUĞUNDAN ŞÜPHE EDİYORMUSUN?YA DA UÇAN SPAGETTİ CANAVARINDAN ŞÜPHE EDİYORMUSUN(bunu genelde başka bir arkadaş sorardı ama,bu sefer ben sormuş olayım ;) )
BİR TANRI VAR OLSA BİLE,EMİRLER DİKTE ETTİRİP KENDİSİNE TAPMAYANLARI EBEDİYEN YAKACAK KADAR KİBİRLİ BİR TANRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM
http://cernomirdin.wordpress.com
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Görüş: DEİST/GÖKTANRI

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 28 Nis 2010, 13:34

kerrar yazdı:hamd şanı yüce olan Allahadır.yazınız karşısında sadece bir "MUKABELE" diyor islam yolunda mücadele edenlere yardım etmesini "KENDİSİNE İNANANLARIN DOSTU VE YARDIMCISI OLAN ALLAHTAN "dilerim
"YA İLAHİ CANIMI SENİN YOLUNDA MÜCADELE EDEREK AL "
"YA İLAHİ AYAKLARIMIZI KAYDIRMA CANIMIZI MÜSLÜMAN OLARAK AL"
YA İLAHİ SENİNDE DÜŞMANIN OLAN BİZİMDE DÜŞMANIMIZ OLAN KAFİRLERE HİÇ BİR İŞLERİNDE BAŞARILI KILMA ONLARI BU DÜNYADA DA AHİRETTEDE ZELİL KIL"

kerrar yazdı:rahman ve rahim olan Allahın adıyla .xxakkus şuna emin olabilirsinki ki sen beddua konusunda saçmalamadın bilmezmisin ki geçmiş dönemlerde yeryüzüne meteor taşıda düşmüş insanların yüzüne kraterden lavda sıçramıştır yine şuna emin ol ki bende sana yazmış olduğum yazıda da saçmalamadım yani ikimizde inandıklarımızdan bizim düşünmeyenlere bir temennide bulunduk hepsi bu

kerrar,BİR İNSAN BİR FİKİR TARTIŞMASINDA NEDEN BEDDUA EDER Kİ?BUNA NEDEN İHTİYAÇ DUYAR Kİ?
BUNUN TEK AÇIKLAMASI BEDDUA EDENİN ÇEKEMEMEZLİK GÖSTEREN BİRİ OLMASIDIR.ALLAHIM BUNLARI BEN ALT EDEMİYORUM SEN ALT ET. FİKRİNE GÜVENEN ADAM,BÖYLE BİR KONUDA BEDDUA ETME GEREĞİ DUYAR MI?
BU DURUMDA BEDDUA EDEN KİŞİ,ALTTA KALMANIN HINCIYLA,BÜYÜK BİR ÇEKEMEMEZLİK GÖSTERİYOR DEMEKTİR.
BİR TANRI VAR OLSA BİLE,EMİRLER DİKTE ETTİRİP KENDİSİNE TAPMAYANLARI EBEDİYEN YAKACAK KADAR KİBİRLİ BİR TANRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Mesajgönderen fatihplt » 28 Nis 2010, 14:30

teacher yazdı:Ben sizin yazılarınızda kısır döngü gördüm yeni bir şey yazsaydınız bari, kerrar bu ne kin böyle beddua okumuşsun dindarlık demek böyle bir şey

Sen onu o şekilde anlıyorsun. Belkide o gerçekten bu şekilde konuşuyor. O SONSUZ GÜÇ SAHİBİ ALLAH A İMAN ETMİŞ. ONUDA, SENİDE YARATTIĞINI BİLMİŞ. TESLİM OLMUŞ. MESELE BU. ONA GÖRE SEN SONSUZ GÜÇ SAHİBİ YARADANI İNKAR EDİNCE BUNU YAPMIŞ OLMANDAN DAHA ZALİMCE BİR ŞEY OLMADIĞINI BİLİYOR. DAHA SI SENİ CEHENNEME LAYIK GÖRMESİ , MAHVEDİLESİ BİR YARATIK OLARAK GÖRMESİ ONA GÖRE SENİN İNKAR ETMENDEN DAHA KÖTÜ DEĞİLDİR.

DERİNE İN DERİNE. BÖYLE İNKAR EDİLMEZ. "SEN NE SÖYLÜYORSUN DİN BÖYLE BİRŞEY DEMEKKİ " DİYEREK İNKAR EDİLMEZ. SENİ O YÜCE YARADANIN YANINA ALSAK ONU GÖRSEN TEKRAR ARAMIZA DÖNSEN İNANMAYANLARI LİME LİME DOĞRARSIN. DERİNE İN DERİNE KALBİNDEN DÜŞÜN. GERÇEKTEN VAR OLDUĞUNU BİR AN İÇİN DÜŞÜN SONRA ESKİ HALİNE GERİ SARIP İNANANLARI BU KAFAYLA YARGILA.
VARSA KENDİNE GÜVENEN ONU DEĞİŞTİRSİN. İNKAR ETMEK KOLAY OLANDIR.
fatihplt
Üye
Üye

Görüş: Müslüman

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 28 Nis 2010, 18:16

fatihplt yazdı:Sen onu o şekilde anlıyorsun. Belkide o gerçekten bu şekilde konuşuyor. O SONSUZ GÜÇ SAHİBİ ALLAH A İMAN ETMİŞ. ONUDA, SENİDE YARATTIĞINI BİLMİŞ. TESLİM OLMUŞ. MESELE BU.

İYİ DE NEDEN İNANMIŞ Kİ?YARATICININ MUHAMMED E FAX GÖNDERDİĞİNİN HANGİ DELİLİNE ULAŞMIŞTA İMAN ETMİŞ?
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Mesajgönderen UmutsuzVaka » 28 Nis 2010, 22:04

Şüpehelenmek doğraya giden ilk adımı atmaktır ey doğma lar.

Daha Allah ile cihan yoğ iken
Biz anı var edip ilan eyledik.
Hak'ka hiçbir lâyık mekân yoğ iken
Hanemize aldık mihman eyledik

Kendisinin henüz ismi yok idi
İsmi şöyle dursun cismi yok idi
Hiçbir kıyafeti resmi yok idi
Şekil verip tıpkı insan eyledik
Kullanıcı avatarı
UmutsuzVaka
Üye
Üye