ANA SAYFA AGNOSTİSİZM BİLİM DÜNYADA DİN TÜRKİYE GÜNDEMİ MAKALELER FORUM DİNİ TEST

Şüphe eden arkadaşlar bir sonuca vardınız mı?

Agnostik bakışla dinleri, inançları, etik değerleri, sahip olduğumuz bilgileri, doğru bildiğimiz gerçekleri sorguluyor ve geçerliliğini tartışıyoruz.
Tanrı kavramı, dinin tanımı, inanç ve aklın doğası, insan-evren ilişkisi, dini tecrübeler, ahlak, varoluş, bilginin doğası, kapsamı, kökeni ve kaynağı...

Moderatör: Moderasyon Ekibi

Re: Şüphe eden arkadaşlar bir sonuca vardınız mı?

Mesajgönderen BİLİMSEL » 14 Tem 2010, 23:30

Naginata yazdı:Allahını seversen bi cevap ver de öyle küs bize, bilime Bilimsel ( işte bu gerçekten ironik oldu :D )?

Burda bize cevap yetiştirmek için tek bir video aradın mı GOOGLE'dan, ya da ulan kuranda harbiden bu da varmış diye bi meal karıştırdın mı, merakımdan ölüyorum :D

küstüğümü kim söyledi,,,
Siz kurana inanırmıydınız mrs. Naginata
sizin inanmadığınız yüce kitabımız kurandan neden size örnekler vereyim ? ki bir çok yazımda örnekler verdim, ama küfür ehli hemde sınır tanımayan küfür ehli , kuranın meallerini değiştirip soytarılık yapmaya kadar götürdüler işi, ve Allaha peygambere küfürler hakaretler yağdırdılar, şimdi benden nasıl kuran ayetlerini yazmamı istiyorsun böyle bir zihniyetin içinde
siz gayet iyi araştırıyorsunuz kuranı ve kuran sizin beyninizi tokatlıyor her defasında çıkamıyorsunuz bu küfrünüzle kuranın yüce hakikatlerinin içinden ve bocalıyorsunuz
inanın ki siz ve sizin gibi böyle senarist fikirler karşısında ancak benim yazı taktiğim geçerli olacaktır
ucuz yazılara gayet ironik ve öz yazıyorum dikkat ettiyseniz
bu size çok bile
siz burada şimdiye kadar ne sunabildiniz ki karşılığında nasıl bir paylaşım bekliyorsunuz , sorarım sizlere ucube , sürreal ütopik fikirler ne kadar ehemmiyet arzeder ki , size adam gibi cevap gelsin ....
Sizlerden şüpheleniyorum ama Agnostik değilim...Elhamdülillah Müslümanım
Kullanıcı avatarı
BİLİMSEL
Üye
Üye

Görüş: müslüman

Mesajgönderen BİLİMSEL » 14 Tem 2010, 23:37

VAROLMAYAN yazdı:
BİLİMSEL yazdı:23 nisanda üyeliğim var bu foruma, ama aradan aylar geçmesine rağmen,
Hiç bir önemli ve faydalı bir bulguya rastlayamadım bu geçen süre zarfında
hakaten tamamen ütopik ve gerçek dışı ,( bilim kurgularda bile bu kadar senaryo ve atmaca olmaz ) ve tamamen faydasız şeyler sergiliyorsunuz.
İnsanlık için faydalı diyebileceğimiz hiç bir yazıya , nasihate rastlamadım,
Tam tersine karanlığa düşmüş kişiler olarak duruyorsunuz ve karanlığınıza birilerinide çekmeye çalışıyorsunuz
İnsanlığa faydalı olun, inkar etmekle nereye varacaksınız , şüpheleriniz sizi paranoyaklaştırmış,
bizler size iyiden , hakikatten bahsediyoruz ama sizler iyiden yana nasipsiz olduğunuz için , anlayamıyorsunuz
Ne diyelim, tak sepeti koluna herkes kendi yoluna
Cehennem ateşiniz bol olsun.....
Küfür en büyük cehalettir,

Cehennem ateşiniz bol olsun sitemini anlamak zor değil.Bilgilenmeden herkesi susturma hayaliyle bu siteye geldiğin belli.Ama işin o kadar kolay olmadığını görmek sende hayal kırıklığı yaratmış.Bunu siteminden anlamak zor değil.
İnsanlığa fayda derken Arap hikayelerini körükörüne kabullenmekten bahsediyorsun sanırım.Bunun dışındaki her şey insanlığa zararlıdır sana göre.
Bu kafayı değiştirmeni diliyorum.Yoksa senden olsa olsa deve çobanı olur.

Bak cernomirdin , kendinden korkan cernomirdin, özgüvenden yoksun olan sen, kalkıp neyin hesabını yapıyorsun, daha kendinden bile kaçan sen, neyin çobanlığından bahsediyorsun,
inan bana seni deve çobanı yapmazlar zaten , ancak domuz çobanı olabilirsin ,, bence boşver yazmayı sana göre değil bu iş daha iyi...

Sen kendini çokmu akıllı zannediyorsun, şüphelerin içinde boğulmuşken , geceleri uykunda bile varmıdır yokmudur hesabı yaparken , bizler rahat rahat uyuyoruz,,
uyu cernomirdin uyu, bir gün uyandıracaklar seni, ama korkudan ödün patlayabilir ,,
pardon VAROLMAYAN cernomirdin
Sizlerden şüpheleniyorum ama Agnostik değilim...Elhamdülillah Müslümanım
Kullanıcı avatarı
BİLİMSEL
Üye
Üye

Mesajgönderen Naginata » 15 Tem 2010, 00:05

Takma adına yakışır bir cevap oldu, bu kadar bilimsellik aman diyip akıllara zarar ...
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

Mesajgönderen Quantum » 15 Tem 2010, 12:16

BİLİMSEL yazdı:
VAROLMAYAN yazdı:
BİLİMSEL yazdı:Bak cernomirdin , kendinden korkan cernomirdin, özgüvenden yoksun olan sen, kalkıp neyin hesabını yapıyorsun, daha kendinden bile kaçan sen, neyin çobanlığından bahsediyorsun,
inan bana seni deve çobanı yapmazlar zaten , ancak domuz çobanı olabilirsin ,, bence boşver yazmayı sana göre değil bu iş daha iyi...

Sen kendini çokmu akıllı zannediyorsun, şüphelerin içinde boğulmuşken , geceleri uykunda bile varmıdır yokmudur hesabı yaparken , bizler rahat rahat uyuyoruz,,
uyu cernomirdin uyu, bir gün uyandıracaklar seni, ama korkudan ödün patlayabilir ,,
pardon VAROLMAYAN cernomirdin

Kim uyandırcak da korkudan ödü patlıycak,3 harfliler mi ;) Bravo size,yalnış olduğum bir konu da bu kadar diretmezdim.İşimiz hurafelere kaldı.
"En büyük düşman, benliğinizin dışında değil içindedir."
(R. Rolland)
Kullanıcı avatarı
Quantum
Üye
Üye

Mesajgönderen VAROLMAYAN » 15 Tem 2010, 16:16

BİLİMSEL yazdı:Sen kendini çokmu akıllı zannediyorsun, şüphelerin içinde boğulmuşken , geceleri uykunda bile varmıdır yokmudur hesabı yaparken , bizler rahat rahat uyuyoruz,,

Yukardaki yazına bakılırsa uyuyan sensin biz değil.(hemde rahat rahat uyuyorsun :) )
Korku kültüne mensupsun anladık.Ama herkesi kendin gibi korkak bilme genede.... :mrgreen:
SORULARIN İNANILMAZ GÜCÜNÜ KEŞFEDİN...
http://elohim2010.wordpress.com/
Kullanıcı avatarı
VAROLMAYAN
Üye
Üye

Görüş: GERÇEKÇİ

Mesajgönderen Naginata » 15 Tem 2010, 17:47

Bilimsel sen bir deney yap bakalım biz inanmıyoruz diye çarpılıyor muyuz,sal haberi dört bi yana bizim için bir felaket dile, deprem falan olmasın inananlara yazık olur sonra. Yarın kimimiz felç olur, kimimize rüyada görünürler falan bi dene bakalım.İman gücü nelere kadir biz de görelim...
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

Mesajgönderen hado77 » 20 Tem 2010, 09:17

selamun aleykum

insanların çarpılması denen haletin 2 hali var. 2 sini de yaşamış ve öğrenmiş biri olarak şöyle örnekleyebilirim.

birinci hal geometrik olarak yamulma hali. 2. hal ise duvara çarpma hali.

1 hal günaha işarettir ve allah TEALA ONLARI ŞEYTANLARI İLE çarparız haline örnektir ki kul günahkar halde iken yaşadığı halet olarak bilinir. 2 hal ise mümminin bir çarpılmasıdır ki esasen ağlama duvarının önünde kafasını o duvara çarpıyordur ve bunun nedeni esasen inanan mümminlere yapmadığı dualarının ekserisidir.

her 2 halet de cinni çarpması değil direkt kuran-ı hakimin kale olup karşısındaki fikre karşı her iki haletine de verdiği cevaptır. ilmi ve enfüsüdir ve kul bunun farkına ancak meselelere biraz dışarıdan baktığı zaman vakıf olur. namazın birinci ve en önemli faydası da budur. bir miktar yükselir ve amellerini dışarıdan seyredersin.

birinci halde günahların insanın ruhunu zedelemesi ve kuran-ı hakimin buna cevabı vardır. günahkar kimse yaşam tarzıyla çarpılmış eğriltilmiş bir hayat döngüsü içinde belli olmayan bir zaman ve mekanı belli etmeye çalışır. münezzehliği tenzih edemediğinden taktir de edemez. bu yüzden yalnızlık denen halete maruz kalır. kendinden farklı kimselerle muhabbeti ilişkisi akimdir güdüktür veya yararsızdır. toplam kalitesi bir şeyi feda etmek üzere kurgulanmıştır ve kendinden tavizi gerektirir. bu husus ALLAH tealanın kendinden başka ilah tabirine ve ilah anlayışının yardımsızlığına delalet eder.
bu konudaki taktir yaşayıcısına aittir ve esasen din bu hususu tevbe et diyerek nazara verir. o kimseyi diğer insanlar nazarında küçültmez zira ahkamı çiğnenen hak en genel anlamda kuran-ı hakim hakkıdır.

2. hal ise daha ürkütücüdür kul ben mümminim der amel işler ama hala bir duvara toslamaktadır. zira içindeki nimetlerden ya şükrü ifa eden bir tarzla yaşamı uygun değildir ya da çevresini değiştiremiyordur.

örnekleme olarak dünyanın bir yerinde acı çeken kimsenin haleti ona teklif olarak sunulur. o haletin rabbi celle şanuhu ona bir örnekleme yapar ve o örneklemeye sahip kimse esasen siz olursunuz. mesela eli kolu bağlı bir kimseyi nazara verir zahiren zulm görülen şey dini yaşadığını iddia edenin haletidir ve aynı ruh iklimiyle yaşatılır.kulun bu ruh haletine karşı cevabı toplam merhameti gösterir.

bu açıdan ne kadar az dua ediyorsunuz veya bu haletler size yaşatılsaydı da mı iman etmeyecekteniz veya mücadelenizi bu kadar erteleyecektiniz sorularına kul yaşayıcı olarak maruz bırakılır.rahmet de arış teklif edilir o ise umursamaz ise gazap veya azap denen iklimin yaşayıcısı olur.

çarpılma denen hal bir çocuğu yerde yatarken görüp bundan hiç bir sıkıntı çekmemek halidir. şayet o sıkıntı çekilirse diyalog başlar ve meselenin zulm olmayan tarafını müşahade başlayacaktır. bir hikmete binaen bu oluyor demek ALLAH tealayı ve rahmetini açıklamaz. burada bulunan çocuk kimdir ve bu çocuğu buraya koyan ALLAH teala bu çocuğun lisanı olduğunda ne söyleyecektir?

artık atılan bombanın veya ölen vücutlarIn bir insana ait olmadığını, esasen bu vücutların ŞEHİT ve ŞAHİT celle şanuhu ile olan muhabbetini dinlemeye başlarsınız. HZ.BEDİÜZZAMANIN radıyallahu teala anh BU KONUDAKİ İFADESİ ANLAMLIDIR. der ki bir hayvan kesilirken ki acısı en son raddededir ve o kesidiği anda artık acısı hitama erer. bu halet de duygusuzluk veya ilgisizlik kişiyi belhum adel kılınca da alemin kesilen tarafı bu zullmün iddiacısı olmaya, başlar karşı taraf değil.

ALLAH tealanın kitabında beyan ettiği husus kuşların karıncaların konuşması olunca bu hususa şehadet eden hal sahibi olan her kimse zulm denilen şeyin aslını kavrar.

çarpılma denen halin günaha bakan kısmı süfli hayat tarzıdır ve bu hayat her akil tarafından redde tabidir. ancak ikinci boyutu esastır ve asıldır ki herkes istese de istemese de ALLAH teala der hükmünce gaybi bir isteğin cevap veremeyen dilsizinin çektiği acı bütün ruhları yaralamaktadır.

geometrisi bozulmuş bir hayat tarzı ile duvarın karşısında bulunan kimse artık o kapıların bekçileri ile anlaşmak zorundadır ve ilahi kitap bu hususda kapıların bekçilerinin o kapılardan geçmek isteyenlere karşı sordukları soruları tekrar edip durur.

bir gök kapısına gelindiğinde gelen kim ve yanında kim var sorusu tevcih edilir. bu miraçtır ve anahtarı namazdır. bu anahtara veya bilete sahip olmayan olamayan veya bu gayreti dahi bulunmayan kimse ancak seyredici olarak kalır ve meselelere karşı değiştirici bir tutum seyredemez. aslını kavrayamaz anlayamdığı şeyi inkar eder. anlaşılmayan şey cehennem değil esasen misafir edenin cennetidir ki bu husus da risaleler tersten okuma denen halin sahiplerini yani zinaya yakın insan hallerini nazara vermiştir. ancak edep bu hususu cehennemi inkar eder diyerek söyletmiştir.

ALLAH teala şedit kapıların şedit bekçilerini an itibari ile munis bir hizmetkara dönüştürebilir. ancak hükmünün tasarrufu kendinde olan zat celle şanuhu isimlerinden bir kısmını insanlara öğretmek için insanları koruyan ve merhamet eden bu bekçilerden sizlerin gökteki kardeşleriniz diyerek diyerek bahseder ve insin aymazlığına karşı onların mukarrebunluğu size kafi ve vafidir der.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
hado77
Üye
Üye

Önceki

Dön Agnostisizm ve İnancın Temelleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir