ANA SAYFA AGNOSTİSİZM BİLİM DÜNYADA DİN TÜRKİYE GÜNDEMİ MAKALELER FORUM DİNİ TEST

Dinler gerçekten olmasaydı ne olurdu?

Agnostik bakışla dinleri, inançları, etik değerleri, sahip olduğumuz bilgileri, doğru bildiğimiz gerçekleri sorguluyor ve geçerliliğini tartışıyoruz.
Tanrı kavramı, dinin tanımı, inanç ve aklın doğası, insan-evren ilişkisi, dini tecrübeler, ahlak, varoluş, bilginin doğası, kapsamı, kökeni ve kaynağı...

Moderatör: Moderasyon Ekibi

Dinler gerçekten olmasaydı ne olurdu?

Mesajgönderen mehmet_355 » 12 Haz 2010, 02:16

Ben bu konuda şöyle düşünüyorum iyi veya kötü dinler insanları adam etmeye ve insanlıklarını hatırlatmaya yarıyor. bu bakımdan benim için dinsizlik imkansızlık gibi bir şey.

Sİz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Mesela burda gerçeği ve doğruyu söylemek dinler yoktur? veya yalandır demek, bizlerin o din afyonunu tükürmesi BİZE NE KATACAK?
En son mehmet_355 tarafından 12 Haz 2010, 12:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
mehmet_355
Üye
Üye

Görüş: gerçeği arayan

Re: Dinler gerçekten olmasaydı ne olurdu?

Mesajgönderen mehmet_355 » 12 Haz 2010, 12:44

benim inanmadığımı nerden çıkardın. ben tanrıya inanıyorum. ama sizin arap dininize şüphetle bakıyorum
mehmet_355
Üye
Üye

Görüş: gerçeği arayan

Mesajgönderen eylül » 12 Haz 2010, 14:23

çünkü çölde yaşayıp deveye binen insanları adam etmeye çalışan bir kitap 2010 yılında gökdelende yaşayıp uçakla gezen insanları yola getirmekte "tek gerçek kaynak" olarak kullanılamaz okadar.
Kullanıcı avatarı
eylül
Üye
Üye

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 12 Haz 2010, 16:31

mehmet_355 yazdı:Ben bu konuda şöyle düşünüyorum iyi veya kötü dinler insanları adam etmeye ve insanlıklarını hatırlatmaya yarıyor. bu bakımdan benim için dinsizlik imkansızlık gibi bir şey.

Sİz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Mesela burda gerçeği ve doğruyu söylemek dinler yoktur? veya yalandır demek, bizlerin o din afyonunu tükürmesi BİZE NE KATACAK?

GERÇEK NEDİR?GERÇEĞİ BİLMEK VE SÖYLEMEK GEREKLİMİDİR?
Sorun burada düğümleniyor galiba....
GERÇEĞİ BİLMEK SİZİ ÖZGÜR YAPAR.NEYDEN ÖZGÜR YAPAR?YALANIN KÖLESİ OLMAKTAN ÖZGÜR YAPAR SİZİ.
DİNLER İNSANLARI ADAM ETMEYE ÇALIŞSA DA YIKICI VE ZARARLI TESİRLERİ DE ÇOKTUR.SAVAŞLAR,CARİYELER,YAĞMALANAN ŞEHİRLER,GANİMET PAYLAŞIMINDA İÇ ÇATIŞMALAR....
ENGİZİSYONLAR,YAKILANLAR,YANANLAR....V.B.....
DÜNYA YUVARLAKTIR DEMENİN NE KAZANCI VAR?DÜNYA DÜZDÜR AFYONU DEVAM EDİP GİTSEYDİ...
BİR TANRI VAR OLSA BİLE,EMİRLER DİKTE ETTİRİP KENDİSİNE TAPMAYANLARI EBEDİYEN YAKACAK KADAR KİBİRLİ BİR TANRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM
http://cernomirdin.wordpress.com
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Görüş: DEİST/GÖKTANRI

Mesajgönderen gandalf » 12 Haz 2010, 21:29

Haydaaa adam müslümanım diyor sonra dinlere afyon diyor. Bi tanesi de reenkarnasyona inanıyor aynı zamanda müslüman. Çok garip
Bu siteye daha fazla takılmıcam beynim kasılmaya başladı.
Kullanıcı avatarı
gandalf
Üye
Üye

Mesajgönderen ins_45 » 13 Haz 2010, 13:10

bir öğretmenimiz tarih dersi esnasında şöyle bir cümle kurmuştu..

bazı kimseler der ki; "İstanbul Fethedilmeseydi ne olurdu, Kavimler göçü olmasaydı ne olurdu?" böyle sorular insanı hiç bir yere götürmez. sonuçta olmuş mudur, evet olmuştur. değişecek olan bir şey var mdır? hayır yoktur. o halde bahsetmenin de bir manası yoktur..

dinler var mıdır? evet vardır. olmasaydı ??..... eeh kime ne :D (faydasız)
İmandır; o cevher ki İlahî ne büyüktür.
İmansız olan paslı yürek, sînede yüktür.
ins_45
Üye
Üye

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 13 Haz 2010, 20:29

ins_45 yazdı:bir öğretmenimiz tarih dersi esnasında şöyle bir cümle kurmuştu..

bazı kimseler der ki; "İstanbul Fethedilmeseydi ne olurdu, Kavimler göçü olmasaydı ne olurdu?" böyle sorular insanı hiç bir yere götürmez. sonuçta olmuş mudur, evet olmuştur. değişecek olan bir şey var mdır? hayır yoktur. o halde bahsetmenin de bir manası yoktur..

dinler var mıdır? evet vardır. olmasaydı ??..... eeh kime ne :D (faydasız)

İstanbul un Fethi nin önemini ya da anlamını kavramak için İstanbul feth edilmeseydi ne olurdu sorusunu sormak iyidir.
Kavimler göçünün nelere yol açtığını anlamak için kavimler göçü olmasaydı nasıl bir dünya da yaşıyor olurduk sorusunu sormak iyidir.
Bir filozof diyor ki,DİNLERİN OYNADIĞI ROLÜ KAVRAMAK İÇİN DİNLERİN HİÇ OLMADIĞI BİR DÜNYA HAYAL EDİN....
BİR TANRI VAR OLSA BİLE,EMİRLER DİKTE ETTİRİP KENDİSİNE TAPMAYANLARI EBEDİYEN YAKACAK KADAR KİBİRLİ BİR TANRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Mesajgönderen eref » 14 Haz 2010, 05:51

Burada yazan konuşan herkesin bir fikri var ne güzel! oysa ki bilimadamları, din alimleri, sizler, bizler.. yüzyıllardır bu konu için çarpışanlar...bilemiyorum. tek bildiğim çok yalnızım. tomurcuk memeli kızlarla erkeklere cenneti müjdeleyen, eşlerine arkasını döndüğü için meleklerin kadınlara lanet edeceğini söyleyen (bilmeden konuşuyor demeyin meali çok kez çok kez okudum) erkekleri bizden bazı noktalarda ki bunu söyleyen alimlerdir, üstün kılan bir dine inanmak istediğimde YOK inanamıyorum. Ama öte yandan fıtrat meselesi mi çekiyor nedir bilemiyorum inanmadan yaşamak sahilde daha da ufalanan bir kum tanesi olmayı işte tam bu anda kabul etmek gibi...diyorum ki bilinen ve bilinebilecek olanlandan çok daha farklı daha kudretli bir yaratıcı var üstelik tek başına olmama ihtimali de var. peki bizi niye yaratsın? tapılmaya ihtiyacı mı var? belki kainatı yarattı ama öyle bir sistem ki herşey kendi çarkında kendi şekliyle işliyor müdehale yok!müdehale olsa neden depremde yeni doğmuş bebekler ölsün? yeni evlenen gelin yolda kaza yapsın? aç insanlar olsun? sayamadığım milyar tane adaletsizlik? ben burada tıkır tıkır yazarken, elleri olmadan doğan bebekler? zaten diyorum ya düzen kendisi işliyor yoksa Tanrı bunu yapmaz yapmamalı. İslamdan hiç haberi olmamış olan insanlar ölünce oruç tutmamış zekat vermemiş oldular ne olacak şimdi onlara? yahut müslümanlığın bilgisinin ulaşmadığı geri afrika toplulukları ...onlar pislik mi yani? bilen müslüman arkadaşlar ben baştan reddetmiyorum ama beni aydınlatın. okuyarak çözemiyorum bakış açısı gerek!
eref
Yeni Üye
Yeni Üye

Görüş: deist

Mesajgönderen BİLİMSEL » 14 Haz 2010, 13:27

eylül yazdı:çünkü çölde yaşayıp deveye binen insanları adam etmeye çalışan bir kitap 2010 yılında gökdelende yaşayıp uçakla gezen insanları yola getirmekte "tek gerçek kaynak" olarak kullanılamaz okadar.

İşte burada çoooooook yanılmışsın .....
Adı üstünde son kitap Kur'an_ı kerim sen ve senin zihniyetindekiler anlayamıyorsunuz diye bu gerçek değişemez.
Altın dünya hayatının başında da Altın idi , kıyamete kadar Altın olacaktır ve değerli olacaktır.
Kur'an-ı kerimde böyle, Altın bir kitap. Değerinden hiç bir şey yitirmeyecektir.
İslamn da kıyamete kadar hükmedecektir, sizler istemeseniz de !!!!!
KUR'AN-I KERİM EN SON KİTAPTIR, VE KIYAMETE KADAR HER ÇAĞA HÜKMEDECEKTİR.
AKSİNİ İDDİA EDİN BAKALIM, ANLAYAMADIĞINIZ ŞEYE DÜŞMANSINIZ SİZ
SİZ ANLAYAMIYORSUNUZ DİYE GERÇEKLER DEĞERİNDEN HİÇ BİR ŞEY YİTİRMEYECEKTİR.
SEN ALTIN MADENİNE İSTEDİĞİN KADAR DEĞERSİZ SÖYLE, ( BU SENİN SARRAF OLMAMANDAN KAYNAKLANIYOR )
AMA ALTININ DEĞERİNİ BİLEN İNSANLAR ANCAK SANA GÜLÜP GEÇECEKTİR, DELİ SAÇMASI DİYE :thumbup:
Sizlerden şüpheleniyorum ama Agnostik değilim...Elhamdülillah Müslümanım
Kullanıcı avatarı
BİLİMSEL
Üye
Üye

Görüş: müslüman

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 15 Haz 2010, 02:22

BİLİMSEL yazdı:
eylül yazdı:çünkü çölde yaşayıp deveye binen insanları adam etmeye çalışan bir kitap 2010 yılında gökdelende yaşayıp uçakla gezen insanları yola getirmekte "tek gerçek kaynak" olarak kullanılamaz okadar.

İşte burada çoooooook yanılmışsın .....
Adı üstünde son kitap Kur'an_ı kerim sen ve senin zihniyetindekiler anlayamıyorsunuz diye bu gerçek değişemez.
Altın dünya hayatının başında da Altın idi , kıyamete kadar Altın olacaktır ve değerli olacaktır.
Kur'an-ı kerimde böyle, Altın bir kitap. Değerinden hiç bir şey yitirmeyecektir.
İslamn da kıyamete kadar hükmedecektir, sizler istemeseniz de !!!!!
KUR'AN-I KERİM EN SON KİTAPTIR, VE KIYAMETE KADAR HER ÇAĞA HÜKMEDECEKTİR.
AKSİNİ İDDİA EDİN BAKALIM, ANLAYAMADIĞINIZ ŞEYE DÜŞMANSINIZ SİZ
SİZ ANLAYAMIYORSUNUZ DİYE GERÇEKLER DEĞERİNDEN HİÇ BİR ŞEY YİTİRMEYECEKTİR.
SEN ALTIN MADENİNE İSTEDİĞİN KADAR DEĞERSİZ SÖYLE, ( BU SENİN SARRAF OLMAMANDAN KAYNAKLANIYOR )
AMA ALTININ DEĞERİNİ BİLEN İNSANLAR ANCAK SANA GÜLÜP GEÇECEKTİR, DELİ SAÇMASI DİYE :thumbup:

YA DA BİRİ SANA KÜL YIĞININI ALTIN DİYE YUTTURMUŞ.SEN DE ALTIN OLDUĞUNA İNANMIŞSIN.(EN KOLAY OLANI YAPMIŞSIN) :)
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Sonraki

Dön Agnostisizm ve İnancın Temelleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir