ANA SAYFA AGNOSTİSİZM BİLİM DÜNYADA DİN TÜRKİYE GÜNDEMİ MAKALELER FORUM DİNİ TEST

Uyanmak İsteyenlere Öneriler

Agnostik bakışla dinleri, inançları, etik değerleri, sahip olduğumuz bilgileri, doğru bildiğimiz gerçekleri sorguluyor ve geçerliliğini tartışıyoruz.
Tanrı kavramı, dinin tanımı, inanç ve aklın doğası, insan-evren ilişkisi, dini tecrübeler, ahlak, varoluş, bilginin doğası, kapsamı, kökeni ve kaynağı...

Moderatör: Moderasyon Ekibi

Re: Uyanmak İsteyenlere Öneriler

Mesajgönderen redlion999 » 24 Şub 2010, 20:46

tina85 yazdı:
vitriol yazdı:saati kurun:) zamanı gelince uyandırıyor.

bu çok saçma oldu canım benim diyelim ki ben 30 yasında saatimi doldurdum ve diyelim kii sorgu suall hay alah bu inancsız hadiiii kabir azabııı sennndeeee 80 inde öldünnn 30 yasınakadar pek ibadet etmedin 50 yıl tövbe derken telafi ettin sorgu sualll ohhh bu arkadaş nur gölünde yatsınnn hadicanım şu taraftan.burda bi geriplik yok mu bence adil olmayan bir zaman problemi var tanrının saati bozuuukkk benceee eğer budoğruysa telafi etme şansımız olmayacak mı yani gidin işinize yyaaaa biraz şu çelişkileri düşünün bir gariplik var diyin yaaa

kii değil ki suall deil sual alah değil allah hadiii değil hadi sennndeeee değil sende vb.. yazı dili bu arkadaşlarımızla gırgır yapmıyoruz burda..
En son redlion999 tarafından 24 Şub 2010, 20:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
''Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı insanlarım:Karanlığa okadar alışmışsınız ki yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi!''
Kullanıcı avatarı
redlion999
Moderatör

Görüş: Agnostik-Ateist

Mesajgönderen redlion999 » 24 Şub 2010, 20:47

tina85 yazdı:
vitriol yazdı:saati kurun:) zamanı gelince uyandırıyor.

bu çok saçma oldu canım benim diyelim ki ben 30 yasında saatimi doldurdum ve diyelim kii sorgu suall hay alah bu inancsız hadiiii kabir azabııı sennndeeee 80 inde öldünnn 30 yasınakadar pek ibadet etmedin 50 yıl tövbe derken telafi ettin sorgu sualll ohhh bu arkadaş nur gölünde yatsınnn hadicanım şu taraftan.burda bi geriplik yok mu bence adil olmayan bir zaman problemi var tanrının saati bozuuukkk benceee eğer budoğruysa telafi etme şansımız olmayacak mı yani gidin işinize yyaaaa biraz şu çelişkileri düşünün bir gariplik var diyin yaaa

kii değil ki suall deil sual alah değil allah hadiii değil hadi sennndeeee değil sende vb.. yazı dili bu arkadaşlarımızla gırgır yapmıyoruz burda..
''Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı insanlarım:Karanlığa okadar alışmışsınız ki yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi!''
Kullanıcı avatarı
redlion999
Moderatör

Mesajgönderen atesaten » 26 Şub 2010, 23:32

Burada ki sorunlar kısaca şunlar,
1.si insanlara agnostikim demek çok zor anlatması uzun sürüyor bunun yerine kısaca ataistim dediğiğimizde hiç bir sorun yok çünkü herkesin bir arkadaşı yada arkadaşının tanıdığı ataist olabiliyor.
2.si toplumsal ahlak kuralları insanlar zannediyorki dinsiz bir toplumda kurallar görenekler olamaz sadece, toplum değil benim gibi yeni agnostik olan herkes iç dünyasında bu çatışmayla karşılaşıyor çözümlemeya çalışıyor vakit alıyor anlatması mümkün değil vakit kaybı,halbuki bu kurallar tarihsel gelişimin sonucu(anlatması sıkıcı geliyor)
atesaten
Yeni Üye
Yeni Üye

Görüş: Agnostik

Mesajgönderen redlion999 » 27 Şub 2010, 00:25

atesaten yazdı:Burada ki sorunlar kısaca şunlar,
1.si insanlara agnostikim demek çok zor anlatması uzun sürüyor bunun yerine kısaca ataistim dediğiğimizde hiç bir sorun yok çünkü herkesin bir arkadaşı yada arkadaşının tanıdığı ataist olabiliyor.
2.si toplumsal ahlak kuralları insanlar zannediyorki dinsiz bir toplumda kurallar görenekler olamaz sadece, toplum değil benim gibi yeni agnostik olan herkes iç dünyasında bu çatışmayla karşılaşıyor çözümlemeya çalışıyor vakit alıyor anlatması mümkün değil vakit kaybı,halbuki bu kurallar tarihsel gelişimin sonucu(anlatması sıkıcı geliyor)

artık aynı tartışmayı kaç kere yaptığımı bilmiyorum o yüzden bi kalıp oluştu.. sorularımı sırasıyla karşı tarafa soruyorum cevaplarında hiçbir mantık bulamadığım zaman derdimi anlatmayı bırakıyorum :thumbup:

Birde ilk başta asla agnostik olduğumu söylemem.. beni tanırlar ederler sonra tartışmada söylediğimde bir önyargı oluşup oluşmadığını gözlemlerim.. bir tarafta inanmıyo şuna bak bir tarafta inanmıyo ama tanıdığım en iyi insanlardan biri arasında gidip geliyorlar :D
Kullanıcı avatarı
redlion999
Moderatör

Mesajgönderen Bastet » 28 Şub 2010, 14:43

İslam belki o zamanlar bi kaç topluluğu geliştirdi , bi kaç sınıf yükseltti. Ama artık bilimle gelişioruz ve din bizi geriye sürüklemekten başka bir şey yapmıyor. Dinlerin dünyaya ne faydası oldu söyler misiniz? Bu soruyu sorsak hemen o zamanlar kız çocukları diri diri gömülüyordu, evlenmek die bir şey yoktu, herkes putlara tapıordu vs. Siz Araplar'dan bahsediorsunuz bu Araplar'ın geleneği gibi bi şeydi. O zamanki diğer putperestlere, şimdiki putperest, budist Hindistan'a bakın lütfen. Tüm dünyayı islam yükseltti ondan önce her şey b.ktandı dimi? Dünyayı bu seviyeye,uygarlığa taşıyan islam mıydı acaba? Kadınlara karşı hep aşağlama vardı, hurafelere inanmaya hep yatkındık, kendimizden üstün olduğunu düşündüklerimize hep taptık. Sadece bunun isimleri değişiyor. Şimdi islam,hristiyanlık vs oldu. Savaşlar hep din yüzünden çıkıyor.Tanrı her şeyi bilen olduğunu göre neden farklı kitaplar gönderip bizi teşvik etti? Dinde hep çelişkilerle karşılaşıyoruz ve onları istediğimiz tarafa çekioruz. Müslüman doğdunuz ve müslüman olarak devam ediyorsunuz oysa ateist,agnostik vs biz de müslüman doğduk,müslüman ortamda büyüdük,biz de bi zamanlar inanıyorduk. Tüm dinleri araştıran ve hala müslümanım kafamda hiç çelişki yok diyen var mı? Peki bizi bu uygarlığa getiren şey ne? Dinlerin ne faydası var? Neden en geride olanlar hep müslümanlar? Tanrı'nın dinleri neden birbirine düşman? Tanrı islamı vs gönderdi,her şeyi biliodu da "bana inanın,tapın da ne halt ediosanız edin" mi dedi? O da tamam peki aynı dinden mezhepler nie düşman? Herkes mi dini yanlış anladı o zaman bu din yanlış anlaşılacak bi din.
Sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez...
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 28 Şub 2010, 23:37

Bastet yazdı:İslam belki o zamanlar bi kaç topluluğu geliştirdi , bi kaç sınıf yükseltti. Ama artık bilimle gelişioruz ve din bizi geriye sürüklemekten başka bir şey yapmıyor. Dinlerin dünyaya ne faydası oldu söyler misiniz? Bu soruyu sorsak hemen o zamanlar kız çocukları diri diri gömülüyordu, evlenmek die bir şey yoktu, herkes putlara tapıordu vs. Siz Araplar'dan bahsediorsunuz bu Araplar'ın geleneği gibi bi şeydi. O zamanki diğer putperestlere, şimdiki putperest, budist Hindistan'a bakın lütfen. Tüm dünyayı islam yükseltti ondan önce her şey b.ktandı dimi? Dünyayı bu seviyeye,uygarlığa taşıyan islam mıydı acaba? Kadınlara karşı hep aşağlama vardı, hurafelere inanmaya hep yatkındık, kendimizden üstün olduğunu düşündüklerimize hep taptık. Sadece bunun isimleri değişiyor. Şimdi islam,hristiyanlık vs oldu. Savaşlar hep din yüzünden çıkıyor.Tanrı her şeyi bilen olduğunu göre neden farklı kitaplar gönderip bizi teşvik etti? Dinde hep çelişkilerle karşılaşıyoruz ve onları istediğimiz tarafa çekioruz. Müslüman doğdunuz ve müslüman olarak devam ediyorsunuz oysa ateist,agnostik vs biz de müslüman doğduk,müslüman ortamda büyüdük,biz de bi zamanlar inanıyorduk. Tüm dinleri araştıran ve hala müslümanım kafamda hiç çelişki yok diyen var mı? Peki bizi bu uygarlığa getiren şey ne? Dinlerin ne faydası var? Neden en geride olanlar hep müslümanlar? Tanrı'nın dinleri neden birbirine düşman? Tanrı islamı vs gönderdi,her şeyi biliodu da "bana inanın,tapın da ne halt ediosanız edin" mi dedi? O da tamam peki aynı dinden mezhepler nie düşman? Herkes mi dini yanlış anladı o zaman bu din yanlış anlaşılacak bi din.

Erkek egemen toplumların erkek egemen dinleri işte.Ortadoğu da çıkan dinler de Tanrı genelde ERKEK KARAKTERLİDİR.Nasiat nitelikli emirler yağdırır,otoritesi sorgulanamaz,uymamanın bedeli fiziki şiddet ve cezalandırmadır(yani cehennem).Yine Tanrı savaşa teşvik edendir.Tam ortadoğulu bir dikatatör erkek.Kızdırmaya hiç gelmez.Kızması da an meselesidir.Emre itaatsizliğe gelemez.
''Hoşunuza gitmese de savaş size farz kılındı''
BİR TANRI VAR OLSA BİLE,EMİRLER DİKTE ETTİRİP KENDİSİNE TAPMAYANLARI EBEDİYEN YAKACAK KADAR KİBİRLİ BİR TANRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM
http://cernomirdin.wordpress.com
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Görüş: DEİST/GÖKTANRI

Mesajgönderen Bastet » 01 Mar 2010, 00:07

Çok haklısın CERNOMİRDİN, nedense Tanrı hep erkek karakterli. Ben küçükken yani Tanrı'ya inanıorken benim Tanrı'm beyaz uzun sakallı,nur yüzlü, sevimli bi dedeydi. Gökten hep bizi izliordu, beğenmediği şeyler olunca hep müdahele ediyordu. Tıpkı Zeus gibi yani. Neden peygamberlerin tümü erkek? Kadınlar peygamberlik yapamaz mı? 124.000 peygamberden 1 tanesi bile kadın olamadı mı? Belki 1 tanecik kadın peygamber olsaydı kadınlar şimdi bu kadar aşağlanmayacaktı. Zaten müslümanlık iyi ki var da 2009 Küresel Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'nde 134 ülke arasında Türkiye 129. yeri kaptı. Tüm sonları müslümanlar kaptı her şeyde olduğu gibi.
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 01 Mar 2010, 05:05

Bastet yazdı:Çok haklısın CERNOMİRDİN, nedense Tanrı hep erkek karakterli. Ben küçükken yani Tanrı'ya inanıorken benim Tanrı'm beyaz uzun sakallı,nur yüzlü, sevimli bi dedeydi. Gökten hep bizi izliordu, beğenmediği şeyler olunca hep müdahele ediyordu. Tıpkı Zeus gibi yani. Neden peygamberlerin tümü erkek? Kadınlar peygamberlik yapamaz mı? 124.000 peygamberden 1 tanesi bile kadın olamadı mı? Belki 1 tanecik kadın peygamber olsaydı kadınlar şimdi bu kadar aşağlanmayacaktı. Zaten müslümanlık iyi ki var da 2009 Küresel Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'nde 134 ülke arasında Türkiye 129. yeri kaptı. Tüm sonları müslümanlar kaptı her şeyde olduğu gibi.

Peygamber sayısı neden 127.000 belli değil.O sayıyı kim niye uydurmuş o da belli değil.
Kadın Peygamber İncil e göre olur,ama Tevrat ve Kuran bunu kabul etmez.
BİR TANRI VAR OLSA BİLE,EMİRLER DİKTE ETTİRİP KENDİSİNE TAPMAYANLARI EBEDİYEN YAKACAK KADAR KİBİRLİ BİR TANRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM
http://cernomirdin.wordpress.com
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Görüş: DEİST/GÖKTANRI

Mesajgönderen Bastet » 01 Mar 2010, 18:44

CERNOMİRDİN yazdı:
Bastet yazdı:Çok haklısın CERNOMİRDİN, nedense Tanrı hep erkek karakterli. Ben küçükken yani Tanrı'ya inanıorken benim Tanrı'm beyaz uzun sakallı,nur yüzlü, sevimli bi dedeydi. Gökten hep bizi izliordu, beğenmediği şeyler olunca hep müdahele ediyordu. Tıpkı Zeus gibi yani. Neden peygamberlerin tümü erkek? Kadınlar peygamberlik yapamaz mı? 124.000 peygamberden 1 tanesi bile kadın olamadı mı? Belki 1 tanecik kadın peygamber olsaydı kadınlar şimdi bu kadar aşağlanmayacaktı. Zaten müslümanlık iyi ki var da 2009 Küresel Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'nde 134 ülke arasında Türkiye 129. yeri kaptı. Tüm sonları müslümanlar kaptı her şeyde olduğu gibi.

Peygamber sayısı neden 127.000 belli değil.O sayıyı kim niye uydurmuş o da belli değil.

ya zaten Tanrı'nın gönderdiği kitapların 3'ü de birbirine uymuyorr. Ya ben bıktık artık anlatmaktan xD
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Mesajgönderen Standalone » 02 Mar 2010, 00:36

CERNOMİRDİN yazdı:

dünyanın yaşı neden 6-7 binse o yüzden 127bin :)
Kardeşlerimi Tanrı yarattı; fakat dostlarımı ben buldum. Goethe
Kullanıcı avatarı
Standalone
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Dön Agnostisizm ve İnancın Temelleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir