ANA SAYFA AGNOSTİSİZM BİLİM DÜNYADA DİN TÜRKİYE GÜNDEMİ MAKALELER FORUM DİNİ TEST

Uyanmak İsteyenlere Öneriler

Agnostik bakışla dinleri, inançları, etik değerleri, sahip olduğumuz bilgileri, doğru bildiğimiz gerçekleri sorguluyor ve geçerliliğini tartışıyoruz.
Tanrı kavramı, dinin tanımı, inanç ve aklın doğası, insan-evren ilişkisi, dini tecrübeler, ahlak, varoluş, bilginin doğası, kapsamı, kökeni ve kaynağı...

Moderatör: Moderasyon Ekibi

Re: Yeni üyeler hoşgeldiniz / Nasıl Agnostik oldunuz?

Mesajgönderen aslanbek » 17 Tem 2010, 12:24

ismailkaratas yazdı:Beyler bu sitedeki uyanmak isteyenlere 30 öneri diye bir yazı var, onu okuyunca ışığı gördüm ve müslümanlıktan çıktım.özellikle 28. madde beni çok düşündürdü.yani hiç dedim kendi kendime, allahla konuşmayı denedin mi gerizekalı, sonra hayır dedim, sonra dedim ki eeee o zaman nası inanıyosun dedim, tekrar dedim ki "aman tanrım ben ne aptalım" sonra dedim ki iyi ki böyle siteler var da insanlara fener misali ışık tutuyorlar.
sonra bilmem kaçıncı maddede diyor ki, eğer allah varsa yakacağı o kadar insan var ki.evet dedim tabi ki, allah o kadar kalabalık bir güruhu nasıl yaksın, nasıl ki bir otobüste bulunan 100 yolcudan çekinen bir iett şoförü var, aynen öyle de milyarlarca insana karşı tek allah olsa bile nası yaksın, maçası sıkar mı.
uzatmak istemiyorum, yoksa herbir madde benim aydınlanma parlaklığımı arttırdı.misal ilk 5 maddeyi okuduğumda 60 luxlük bir aydınlanma yaşadıysam, 10a geldiğimde 100 luxlük bir aydınlanma yaşadım.size de tavsiye ederim bu maddeleri.
oh be dünya varmış, şimdi dünyayı o domuzcuk ve kirpicik gibi güneş kardeşle güle oynaya yaşayabilirim.hadi domuzcuk kardeş şarkı söyleyelim.

bu halinle yanlış yoldasın... gerçeği görmek kendi gerçekliğini yadsımak değildir; bakış açını genişletmektir.
güvende hissetmek için özgürlükten feragat edenlere ne güvenlik ne de özgürlük layıktır
Kullanıcı avatarı
aslanbek
Üye
Üye

Görüş: agnostik

Re: Uyandım uykulardan

Mesajgönderen ismailkaratas » 17 Tem 2010, 12:26

Standalone yazdı:http://forum.agnostik.org/viewtopic.php?f=7&t=1460&p=22422#p22430

"Şimdiye kadar kimse taklit yoluyla büyüklüğe ulaşamamıştır." SAMUEL JOHNSON

hmm evet, daha önce bu üslubu görmemiştim, sağolasın sen o yazıdaki üslubuna zaten imrendiğimi söylemiştim.senin ne kadar zeki biri olduğunu vs.ne güzel bir site burası, üslup öğreniyorsun audınlanıyorsun.bu üslubun patentini al bence satndalone
ismailkaratas
Üye
Üye

Görüş: Müslüman

Re: Uyandım uykulardan

Mesajgönderen VAROLMAYAN » 17 Tem 2010, 20:10

Onlar sonuçta öneridirler.Uyanmak isteyenlere öneridirler.Öneriyi fazla abartmamak lazım.
İnsanlar kendine hurafe ve mitoloji arıyorlarsa onlara tabii ki faydası olmaz bu önerilerin.Ayrıca öneriler mükemmel değiller.Bazılarını bende hatalı buluyorum.
Ama mizahi tarzınız güzel İsmail bey.
SORULARIN İNANILMAZ GÜCÜNÜ KEŞFEDİN...
http://elohim2010.wordpress.com/
Kullanıcı avatarı
VAROLMAYAN
Üye
Üye

Görüş: GERÇEKÇİ

Re: Uyanmak İsteyenlere Öneriler

Mesajgönderen aslanbek » 18 Tem 2010, 08:50

mizahi tarz=tiyatrel "odun geldim odun gidecem" tarzı
güvende hissetmek için özgürlükten feragat edenlere ne güvenlik ne de özgürlük layıktır
Kullanıcı avatarı
aslanbek
Üye
Üye

Görüş: agnostik

Adak hayvan kesmenin anlamsızlığını düşünün

Mesajgönderen by_blade » 31 Tem 2010, 14:53

Yeni bir araba alındığında kurban kesilir ki kan aksın, araba kaza yapmasın. Bir ev satın alınır, kurban kesilir ki ev bereketli olsun. Tanrıya rüşvet teklif etmek nasıl bir iletişimdir, anlamak zordur…
Kullanıcı avatarı
by_blade
Üye
Üye

Görüş: Deist

Hastalandığınızda, dua ederek anında iyileşmeyi deneyin

Mesajgönderen by_blade » 31 Tem 2010, 14:55

Sağlık sigortanız var mı? Ev sigortanız var mı? Arabanızın sigortası var mı? Eğer inançlı bir dindarsanız bunlara hiç gerek yok! Nasıl olsa tanrı sizden yana… Zaten size bir şey olmaz. Eğer olursa da, tanrı öyle istediği için olmuştur, o nedenle tanrıya karşı gelinmez. Hastalanırsanız da iki dua edin geçer. Geçmezse zaten acı çekmeyi hak etmişsinizdir. Hadi geçmiş olsun…
Kullanıcı avatarı
by_blade
Üye
Üye

Görüş: Deist

Re:

Mesajgönderen the_human » 03 Ağu 2010, 23:08

ÖzgüAgno yazdı:ödüllendirilmek için iyi davranmaktansa, hiçbir yaptırım olmadan etik olmayı yaşam tarzımız haline getirmek çok daha akla yatkın değil mi?

Bravo sevgili sevgili ve binlerce sevgili dostum.Yanımda olsan boynuna sarılırdım inan ki.
Tavuk beslersin,yumurtalarından yemek için
İnek sütü için
Koyunu eti için
Balığı süsü için
Bakın tamamı insani hadiseler.
Dinlerde tanıtılan tanrı ise insanla mukayese edilemeyecek kadar ulular ulusu ve benzersiz bir olgu.Peki o halde bizleri sırf kendisinin yararına yaşamamız üzerine koşullandırması,o nun aksine davranışlarda bulunanı çıtır çıtır kızartması(yumurtadan kesilen tavuğu kesip yediğimiz gibi)som derece fanilere özgü bir uygulama değilmi.
Yani hayvan boğazlayıp(kabul et tanrım)denir
İyilik yapılı(günahlarımı affet,onlara kefaret olsun)denilir
Her türlü nimetlerden yenilip içilip faydalanılıp ölüme beş kala ARAP şerefsizinin memleketine bir poşet para bırakılıp gelinir ve oooooh tertemiz olunur.
Birine yardım yapılır-sevaba nail olunur
Yahu yardımlaşma,zina yapmama,çalmama,dövmeme,sövmeme için illa ki bir ilahi yaptırımlar silsilesine neden ihtiyaç var.Bunlar zaten sosyolojik kurallar değil mi?Yani düşünmek bile istemiyorum ama şöyle bir şey aklıma gelmiyor değil;BAZI İNSANLARIN MANEVİ KORKULARI OLMASA VAY BİZİM HALİMİZE
SAMİMİ SÖYLÜYORUM DÜŞÜNDÜKÇE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR.
GEÇTİ DOST KERVANI,EYLEME BENİ...
the_human
Üye
Üye

Görüş: agn.

Mesajgönderen VAROLMAYAN » 04 Ağu 2010, 20:25

the_human yazdı:Yahu yardımlaşma,zina yapmama,çalmama,dövmeme,sövmeme için illa ki bir ilahi yaptırımlar silsilesine neden ihtiyaç var.Bunlar zaten sosyolojik kurallar değil mi?Yani düşünmek bile istemiyorum ama şöyle bir şey aklıma gelmiyor değil;BAZI İNSANLARIN MANEVİ KORKULARI OLMASA VAY BİZİM HALİMİZE
SAMİMİ SÖYLÜYORUM DÜŞÜNDÜKÇE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR.

Muhammed çöl bedevilerinin başka türlü hiç bir nasihati dinlemeyeceğini fark etmiş olmalı.Ama Musa dan esinlenmiş gibi.Musa nın yazdığı söylenen Tevrat Musa nın yanındaki İsrail kavminin inatçı,fırsatçı ve barbar olduklarını yazar.Ancak sertlikten anlayan bu tiplere Musa sert uygulamalar getirmiştir.
Kendinizi kutsayın, kutsal olun. Tanrınız RAB benim.(levililer:20/7-tevrat)

Kurallarıma uyacak, onları yerine getireceksiniz. Sizi kutsal kılan RAB benim.(levililer:20/8-tevrat)

"Anasına ya da babasına lanet eden herkes kesinlikle öldürülecektir. Anasına ya da babasına lanet ettiği için ölümü hak etmiştir.(levililer:20/9-tevrat)

"Biri başka birinin karısıyla, yani komşusunun karısıyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettiği kadın kesinlikle öldürülecektir.(levililer:20/10-tevrat)
http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index. ... =96&id=116

Ardından düzensiz ve anlayışsız çöl insanlarına düzenli yaşama geçsinler diye meşhur 10 emri dikte ediyor Musa;

"Annene, babana saygı göstereceksin ki, Tanrın RAB'bin sana vereceği ülkede ömrün uzun olsun.(mısırdan çıkış:20/12)

"Adam öldürmeyeceksin.(mısırdan çıkış:20/13-tevrat)

"Zina etmeyeceksin.(mısırdan çıkış:20/14-tevart)

"Çalmayacaksın.(mısırdan çıkış:20/15-tevrat)

"Komşuna karşı yalan yere tanıklık etmeyeceksin.(mısırdan çıkış:20/16-tevrat)

"Komşunun evine, karısına, erkek ve kadın kölesine, öküzüne, eşeğine, hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin."(mısırdan çıkış:20/17-tevrat)
http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index. ... mc=1&sc=55

Bunlara uymazsanız Tanrı nın nefretini ve öfkesini çekeceksiniz diye korkutuyor ki,gizlice bu yasakları delmekten korksunlar;
Ölümümden sonra büsbütün yozlaşacağınızı, size buyurduğum yoldan sapacağınızı biliyorum. Son günlerde kötülüklerle karşılaşacaksınız. Çünkü RAB'bin gözünde kötü olanı yapacak ve yaptıklarınızla O'nu öfkelendireceksiniz."(yasanın tekrarı:31:29-tevrat)
http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index. ... 161&id=192

Bu tip laf anlamaz eğitimsiz bedevileri böyle korkutmasa söz dinletemeyeceğini biliyor olmalı Musa(Moşe-Mozes)
SORULARIN İNANILMAZ GÜCÜNÜ KEŞFEDİN...
http://elohim2010.wordpress.com/
Kullanıcı avatarı
VAROLMAYAN
Üye
Üye

Görüş: GERÇEKÇİ

Mesajgönderen the_human » 09 Ağu 2010, 00:04

TEBRİKLER SEVGİLİ KARDEŞİM.ENGİN VE ŞİMDİYE KADAR ASLA DUYMADIĞIMIZ GİZLİ VE DERİN BİLGİLERİNLE BİZLERİ MAT ETTİN.PES.MEĞER BİZLER UYUYORMUŞUZ ŞİMDİYE KADAR.BEN ARTIK ŞAHSEN BU SENİN DERİN BİLGİLERİN ÜZERİNE FORUMA BİR KELİME YAZMAM.NE YAZSAM BOŞ.SEN HERŞEYİ ÖZETLEMİŞİN. MOSMOR OLDUM:))(TAVSİYEN ÜZERİNE AY'A BAKTIM,HAKKATEN İNCEDEN Bİ NEŞTER İZİ VAR GİBİ SANKİ.AYRICA ESHAB-I KEHF'İN KÖPEĞİNİN ADI KITMİR.ONSUZ BİR CENNETİ ASLA DÜŞÜNEMEM DOĞRUSU....)SAĞOL VAROL...
GEÇTİ DOST KERVANI,EYLEME BENİ...
the_human
Üye
Üye

Görüş: agn.

Mesajgönderen Naginata » 09 Ağu 2010, 21:25

delikdemir yazdı:“bilimse açıdan ruh yoksa, sanatsal açıdan var mıdır? Bilim ve beyin her şeyi hallediyorsa sanat ne ikim..

... diğer dinler de beni ilgilendirmez..

...” Evrim teorisi” vardır fakat “evrim gerçeği” yoktur.. teori ile gerçeği ayırt etmen gerkir. Darvinin evrim teorisi de adı üstünde teoridir.150 yıldır gerçek olduğu gösterilememiştir. Tabii bundan sonra da gösterilemeyecektir...

… düşündüm. İslamiyet açısındna yapılan din savaşları “barış savaşlarıdır.” Düşman sana bana saldırmazsa ben düşmana saldırmam…

...Diğer insanlardan bir kısmı da (insanlığa iyi hizmet etmiş olanlar) ceheneme gideceklerdir fakat yanmayacaklardır. Balığın suda yüzmesi gibi ateşte yüzeceklerdir. Cehennem azabına asıl maruz kalacak olanlar senin gibi İslam memleketinde yaşayıp dine diyanete sataşanlar olacaktır...
...
13. Zıtlıklar ve çelişkileri düşünün
Balçıkla çamur aynı şeydir. “balçık veya çamurdan” yaratılmış olan sadece “hz. Adem” dir. Sonraki insanlar hz. Ademle hz. Havva nın çocuklarıdır. Sonraki insanlar önce bir kan pıhtısından (embriyo) yaratılmaktadırlar. İnsanların sudan yatatılası: iki şey kastedilmektedir: 1-meni 2- değersiz madde.. meni veya ovum.. değeri var mıdır. Şimdi sana 50 gram meni göndersen kaç lira verirsin..

...11. Kölelik ve cariyelikle ilgili emirleri düşünün

Kölelerin nasıl istismar edileceği detaylarıyla anlatılan Kuran'da, köleliği kaldıran, yasaklayan ve hatta eleştiren hiç bir Ayet yoktur. Ama ne vardır? Cezai bir yaptırım olarak köle azat edilmesi vardır. Suçlu bir köleciye verilmiş cezadır. Hem de ağır bir ceza!.. düşmanlarım benden aldığı savaş esilerini köle olarak kullanırken tabii ben de onlardan aldığı8n esirleri köle olarak kullanırım.. özellikle İngiliz ve Ruslardan dünya kadar köle alacağım.. fırsat kolluyorum, pusuda bekliyorum…

...10. Çocuksu sihirleri ve masalsı hikâyeleri düşünün

Aslında sihir kavramı zaten kendi başına mantığa aykırıdır. Ne tesadüf ki, dinlerde sihir ve masal olarak değerlendirilebilecek hikâyelere çok rastlanır. Ölen birinin yeniden doğması, uçan atlar, uçan insanlar, cinler-melekler, mucizeler vs… bu paragrafı İslam dini açısından yeniden düzenlersen tartışırırz...

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar da varmış be yau :o :o :o :o :shock: :shock: :shock:
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Dön Agnostisizm ve İnancın Temelleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir