ANA SAYFA AGNOSTİSİZM BİLİM DÜNYADA DİN TÜRKİYE GÜNDEMİ MAKALELER FORUM DİNİ TEST

Eşya nasıl yaratılmıştır?

Agnostik bakışla dinleri, inançları, etik değerleri, sahip olduğumuz bilgileri, doğru bildiğimiz gerçekleri sorguluyor ve geçerliliğini tartışıyoruz.
Tanrı kavramı, dinin tanımı, inanç ve aklın doğası, insan-evren ilişkisi, dini tecrübeler, ahlak, varoluş, bilginin doğası, kapsamı, kökeni ve kaynağı...

Moderatör: Moderasyon Ekibi

Mesajgönderen mrlacivert » 25 Eki 2009, 11:22

Tüm bu etrafımızda olan nesneler ? Eşyalar Ağaclar, otlar, Kuşlar vs. Nasıl yaratılmıştır?

Nasıl hiç durmadan gelip gidiyolar ? nerden çıkıp geliyorlar?

Bunları yaratan var eden birimi var yoksa yokmu?

Bu konuda tartısma acmak istiyorum ?

Munazara formu daha ideal ama oraya konu açamıyorum!
Boynunda bir akrep var diye uyarana tesekkür etmek lazım!!
Sen beni uyaramazsın diye kavga edip kibirlenmek deil!!!

Bir tartışmadan maglup çıkmak yenilgi değil bilmedğini öğrenmek!
Galip çıkmak zafer değil, başka biligerden nasip alamamak olabilir.!
mrlacivert
Üye
Üye

Görüş: Dallamama

Re: Eşya nasıl yaratılmıştır?

Mesajgönderen CaptainEO » 25 Eki 2009, 11:38

mrlacivert yazdı:Eşya nasıl yaratılmıştır?

Tüm bu etrafımızda olan nesneler ? Eşyalar Ağaclar, otlar, Kuşlar vs. Nasıl yaratılmıştır?

Nasıl hiç durmadan gelip gidiyolar ? nerden çıkıp geliyorlar?

Bunları yaratan var eden birimi var yoksa yokmu?

Bu konuda tartısma acmak istiyorum ?

Munazara formu daha ideal ama oraya konu açamıyorum!

Münazara karşılıklı 2 kişi yada 2 grup arasında olur...Bunun için taraflar moderasyona istekte bulunmalılar...

Kurallar ve kullanım koşulları için tıklayınız
'' if you wanna make a better world take a look at yourself and make a change''
______________________________Resim_____________________________
Kullanıcı avatarı
CaptainEO
Üye
Üye

Mesajgönderen siberianexpress » 25 Eki 2009, 13:04

mrlacivert yazdı:Boynunda bir akrep var diye uyarana tesekkür etmek lazım!!
Sen beni uyaramazsın diye kavga edip kibirlenmek deil!!!

Bir tartışmadan maglup çıkmak yenilgi değil bilmedğini öğrenmek!
Galip çıkmak zafer değil, başka biligerden nasip alamamak olabilir.!

Türkçen çok zayıf, kendi yazdığını dahi okuyamazken başkalarının yazdıklarını nasıl okuyacaksın ? 'Bakan ama göremeyen' derler ya, işte öylesin maalesef.

Ayrıca "mağlup olmak iyi olabilir" diyorsun sonrada "hadi kapışalım". Kıvırtmak bir müslüman davranışı mı ? Herşeye istisna bulunur sen yeterki kendine düz bir çizgi çiz.

Birde dallama merakın var, oysa burası sokakta laf dalaşı yapma yeri değil. Kıraathane daha iyi oluyor o açılardan. Bir iki mesaj atıp şunları şaballayayım düşüncesindeysen dahi uyman gereken kurallar var.

Amacın ne senin mrlacivert ?

Yazarmısın lütfen neden üye oldun siteye ? Merak ediyorum.
Ben seçimimi yaptım, çok mutluyum.
Kullanıcı avatarı
siberianexpress
Üye
Üye

Görüş: Agnostik

sebeplere boğulmuş zihin

Mesajgönderen yazmak » 23 Haz 2010, 23:53

bir sebep her zaman varlığını bir sonuca borçludur.ve varlığın nedeni başka bir şey ise eğer o aslında yoktur. demek ki sebepler yapmak için değil onu yaratanı göstermek içindir.sebepler bir perdedir. neden-sonuç mekanizması bilimin dayattığı bir zihinsel şablondur.
yazmak
Üye
Üye

Re: sebeplere boğulmuş zihin

Mesajgönderen CERNOMİRDİN » 25 Haz 2010, 17:15

yazmak yazdı:bir sebep her zaman varlığını bir sonuca borçludur.ve varlığın nedeni başka bir şey ise eğer o aslında yoktur. demek ki sebepler yapmak için değil onu yaratanı göstermek içindir.sebepler bir perdedir. neden-sonuç mekanizması bilimin dayattığı bir zihinsel şablondur.

SEBEP KELİMESİ KURAN DA DA BOLCA KULLANILIR VE KURAN SEBEPLERİ ÖNEMSER.SADECE BİLİMİN İŞİ DEĞİLDİR SEBEPLERİ ÖNEMSEMEK...
BİR TANRI VAR OLSA BİLE,EMİRLER DİKTE ETTİRİP KENDİSİNE TAPMAYANLARI EBEDİYEN YAKACAK KADAR KİBİRLİ BİR TANRI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM
http://cernomirdin.wordpress.com
Kullanıcı avatarı
CERNOMİRDİN
Üye
Üye

Görüş: DEİST/GÖKTANRI

Mesajgönderen eddy » 09 Tem 2010, 04:06

Ol demis olmustur baska sual, he inaniyorsan boyledir. ya da baska bir seye inanirsin o zaman yaratici yok dersin sonsuz kucuklukte bir hacim hani dv kadar epsilon kadar bole miniminnacik sonsuz bir kutleye sahipti bole tevbe patladi bangg die sonra ordan cooook uzun zamanda nasil olduysa dna rna bir baktin ayaga kalkmisiz dersin. ne biliyim karma vardir dersin bu kadar zamanda hic birini mi duymadin biraz oku inanc bu kardesim arastir biraz basit degil o kadar, emeksiz edinilen bilgiyi ne kadar elinde tutabilirsin ki.
eddy
Üye
Üye

Görüş: Müslüman

Mesajgönderen Naginata » 09 Tem 2010, 17:30

Hadi kuşu böceğe anladım diyelim,hani ademle havva geldiler,eşyaya da ol dendi ok.Gerisi noluyo o zaman? Bilim tarihinde bizzat insanoğlunun elleriyle yaptıkları?Ampulü Thomas Alva Edison, Alexander Graham Bell telefonu bulmuş mesela.Sen diyeceksin ki şimdi akıl fikir vermiş allah onlarda bulmuşlar. Telefon 1876 da icat edildiğinde müslümanlar toprak derdindeydi. Keşke ademle havvaya verseydi hepsini de insanlar dumanla haberleşmek zorunda kalmasalardı, belki müslümanlık da daha çabuk yayılırdı?? neden-sonuç mekanizmasının bilimin dayattığını düşünen arkadaş hasta olunca doktora gitmek yerine hasta risalesi oku bakalım bakalım 5 vakit iyi geliyor mu?
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

Mesajgönderen eddy » 11 Tem 2010, 02:45

nacizane aklimizin yettigi kadar dusuncelerimizi paylasalim insallah dogru olur. esya derken tum maddeleri kastediyoruz orada hemfikir olalim oncelikle, ya da daha genel olarak fizik kanunlarini demem daha gercekci olacaktir. aslinda yaratilan malzeme ve davranisidir. yani bir madde yaratilmissa icinde ki yapisi belirlidir o zaman elektriksel, manyetiksel, kimyasal davranislari da belirlenmistir. Biz insanlara akil verildigi asikardir hatta insan dusunen bir insandir lafi da bu kisveden gelmektedir o nedenle hemfikir olabilir bu konuda da. simdi ben bir musluman olarak sana dini yonunu acikliyorsam sana bunu dinden bir ornekle yapmak isterim. ki dinde de herkesin kendi yaptiginin sonucunu bulacagini soyler, bunu genel cennet cehennem de kisitlasa da, aslinda genellemek ve dogrulugunu anlamak da kolaydir. yani bugday ekersen bugday alirsin, ya da kimyasal sektorunde calisiyorsan kimya ile ilgili bir sey yaparsin. Telefonu yapmaya calisan kisinin de ucak bulmayip telefonu buldugu asikardir. yanlis hatirlamiyorum insallah ama bir mit var Edison la ilgiliydi tam hatirlamiyorum ama ampulu yapmak icin defalarca ugrasiyor 1000 diyelim (kabul edelim tam sayiyi hatirlamiyorum) herkes yapma bulamiyorsun derken 1001. de buluyor, niye bu kadar ugrastin dediklerinde ampulun 1000 farkli sekilde yapilamiyacagini ispat ettim diyor. bu adamin bulmasinda bence daha hakli ademin bulmasindan eger o konuda bu kadar emek sarfetmemisse. Istese Ademle Havvayada verebilirdi ama vermemis her donemde farkli zorluklar guzellikler olmus, hayirlisi demek lazim, hatta senin bu sozunu biraz daha ilerletip e o zaman herkes musluman yaratsaydi diyenler de var, ozgurce karar verebilmenin guzelligini anlayip keskelere ya da kendi yaptiklarimizin sorumluluklarini alabilmemiz umidi ile.

PS. muslumanlar toprak derdinde demissin ama avrupalilar ne derdindeyken muslumanlar da ne haldeydi, genele baksak daha iyi olur. saygilar

Yaratan insanlara dusunme ve secme hakki vermisken biz kim oluyoruz ki baskalarinin dusuncelerini kisitlama ve ozgur iradelerini ellerinden almaya calisiyoruz! Eddy
eddy
Üye
Üye

Görüş: Müslüman

Mesajgönderen Naginata » 12 Tem 2010, 23:00

eddy yazdı:Yaratan insanlara dusunme ve secme hakki vermisken biz kim oluyoruz ki baskalarinin dusuncelerini kisitlama ve ozgur iradelerini ellerinden almaya calisiyoruz! Eddy

Evet ben de bunu diyorum işte :)

Ya inanılmaz bir kısır döngü var sizin işinizde bence bunun için şunu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum Bölüm 3'e dikkat :

http://www.youtube.com/watch?v=eIrMYMGB ... re=related
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

Mesajgönderen Naginata » 13 Tem 2010, 00:08

Arkadaşlar bulamadığım için soruyorum; kurana göre insan hangi tarihte yaratılmıştır, bununla ilgili kesin bir bilgi var mıdır?
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

Sonraki

Dön Agnostisizm ve İnancın Temelleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir