ANA SAYFA AGNOSTİSİZM BİLİM DÜNYADA DİN TÜRKİYE GÜNDEMİ MAKALELER FORUM DİNİ TEST

Ermeni Soykırımı

Forumun diğer kısımlarında yer alamayacak tüm konu başlıkları.

Moderatör: Moderasyon Ekibi

Re: Ermeni Soykırımı

Mesajgönderen Bastet » 01 May 2010, 14:13

CERNOMİRDİN yazdı: Ne Ermeniler Türklere acımıştır ne de Türkler Ermenilere acımıştır. Hangisi fırsat bulsa diğerini boğazlar ve boğazlamıştır. İkisi de DÜŞMAN İMHA ETMEK KONUSUNDA PEK MERHAMETLİ DEĞİLLER

Türkler, Ermenilerin yanında çok masum bence. "Hangisi fırsat bulsa diğerini boğazlar ve boğazlamıştır." İşte buna tam olarak katılmıyor. Ermeniler açısından doğrudur ancak günümüzdeki Türkler'e bakarak doğru olmadığını söyleyebilirim. Ermenistan'da 1 tane bile Türk yokken, Ermeniler, Türkiye ve her şeye rağmen Azerbaycan'da gayet rahat yaşıyorlar. Biz Türkler, onların işkencelerini yapmaya midemiz dayanamayacağından onlar kadar acımasız olamayız. Türkler, Ermeniler'e çok acımıştır ayrıca Azerbaycan'ın şu anda Ermenistan'dan kat kat üstün olmasına rağmen Karabağ'ı almak için savaşmak yerine hala anlaşmaya çalışması fırsatını bulduğunda Ermeniler'i boğazlamadığının göstergesidir. Azeriler'in merhametinin üstüne tanımıyorum. Savaşmak için vatandaşlar yanıyor, her şeye gözleriyle tanık olanlar hala yaşıyor, acıların izleri kapanmamış oysa hala kendilerini tutuyorlar, Aliyev hala anlaşmaya çalışıyor. Olaylara bakarak kimin merhamete sahip olmadığını görürüz. 25 Şubat 1992 gecesinde olanlara baksak bile yeter. Hadi diyelim 1915'te her denileni yaptık onların 1918, 1988-1994'te Azeriler'e sırf Türk oldukları için (ki bunu da açıkca söylüyorlar) yaptıkları özür dilemememiz için yeter de artar bile. Önce onlar özür dilemeli, biz değil. Ancak son cümlelerinize katılıyorum.
Sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez...
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Görüş: Agnostik

Mesajgönderen Bastet » 01 May 2010, 14:39

Sonsuz yazdı: Ama ortada büyük bir dengesizliklik var. Yüz binlerce Ermeni ölmüş. Anadolu'nun Ermeni nüfusu tamamen silinmiş. Şimdi bütün Anadolu Türk ve Kürt. Burada bir gariplik sezmiyor musun? Karşılıklı katliamlar olmuş ama ortada büyük bir orantısızlık var.

Ölen Türkler daha fazladır, birazcık da Ermeni ölmeliydi değil mi? Savaş bu. Ama onların işkenceleri savaşa sığıyor mu? Ya öldürüyorsun öldür tamam peki neden işkence ediyorsun? Bütün Anadolu Fransız, İngiliz mi olmalıydı? Onlar gitti kendi vatanlarına. Ermeniler'de gitti Ruslar'ın desteğiyle sivillere acımasızlıkla katlederek Azerbaycan'ın topraklarını işgal edip Ermenistan kurdular. Oraya gidecekler tabii. Zaten Ermeniler yaptıklarından sonra Türkler'in yüzüne bakamazlardı. Orantısızlık var doğru, Ermenilerin işkenceleri üzerine tanımıyorum. Naziler, faşistler bile o kadarını yapamadı.

Sonsuz yazdı: Soykırım demek zorunda değilsin. Ama bence Ermenilere büyük haksızlık yapılmış olduğunu kabul etmelisin.

:D :D Hangi haksızlıktan bahsediyorsunuz? Osmanlı zamanında paşalar gibi yaşıyorlardı. Ah doğru ya zaten paşaydılar. Toprak mı vermeliydik yoksa? Kurtuluş Savaşı boşuna yapılmadı. O kadar Mehmetçik boşuna ölmedi. Hangi haksızlık ya, hangi haksızlık. Evet Türkler'e büyük haksızlıklar yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Asıl soykırımı onlar yaptılar, biz değil.
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Mesajgönderen Bastet » 01 May 2010, 15:17

Skywalker, keşke biri Azerbaycan'a gelsede 1992 Hocalı Soykırımı'nı yaşayanlar anlatsa. O işkencelere uğrayanlar hala hayatta, onlar anlatsalar. 1915'te yaşayanların torunlarının torunlarının torunu kaldı şimdi onlar fosil oldu. Ama Hocalı Soykırımı'nı bizzat yaşayanlar hala hayatta, anlatabilirler. Ama onları dinleyen kim? Ermenilerin belgeleri mi var? Sanırım Amerika'daydı sergi yapmışlardı "aha Türklerin öldürdüğü Ermeniler" diye ölü çoluk çocuğun resmi vardı. Herkes Tanrım bu ne dehşet falandı. Ama sonra anlaşıldı ki onlar da Ruslar'ın 20 Ocak'ta öldürdüğü Azeriler'di. Tabii bu anlaşılınca kaldırmak zorunda kaldılar. Ah Zavallılar.

Sonsuz yazdı: Ermenilerin toprağını çaldık. Yurtlarından ettik.

Ne?! Ermeniler'in toprağını mı çaldık? Yurtlarından mı ettik? ONLARIN TARİH BOYUNCA YURTLARI OLMADI. Bizans'ın topraklarında yaşayan bi milleti onlar. Bizans'ın topraklarını çaldık doğru ama Ermeniler sadece Bizans yerine bizim yönetimimiz altına geçti. Bizans'ta olduğundan da daha iyi bir hayat sürdüler.

Sonsuz yazdı: Türkiye'de tarihi yazanlar nedenlerini hiç anlatmadan Ermenileri Türklere düşman olarak tanıttı. Siz de bu eksik anlatılan tarihe inanıyorsunuz.

Aksine Türkler'e Ermeniler'i dost olarak tanıttılar. Eğer böyle olmasaydı şimdi sizin gibi Ermeni dostları olur muydu? Daha yeni yeni -sözde- Ermeni Soykırımı'nın gündeme gelmesinden itibaren tarihi açmaya, gerçekleri anlatmaya başladılar.

Sonsuz yazdı: Ermeniler şuanda bizden nefret ediyorlar evet, bize düşmanlar evet ama bunun sorumlusu biziz. Türkler. İlk düşmanlığı biz gösterdik.

Ermeniler bizden nefret ediyorlar doğru ama bunun sorumlusu kendileri. İlk düşmanlığı da kendileri gösterdiler. Biz orda İtilaf Devletleri'yle savaşıyorduk, durduk yere yıllarca barış içinde yaşadığımız Ermeniler'e neden saldıralım ki? Onlar saldırdılar. Bu kadar toprak kaybettiysek bunun sorumlularından biri de Ermeniler'di. Sırtımızdan vurdular bizi.
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Mesajgönderen Bastet » 01 May 2010, 15:44

Sonsuz, zaten Osmanlı Devleti'nin resmi istatistiklerine göre 1914'teki Ermeni nüfusu 1 milyondu. Nasıl 1 milyondan fazla Ermeni temizlenebiliyor? Ayrıca Ermeniler'le Kürtler işbirliği içindeydi. Zaten tehcir edilmeselerdi o çocuklar, çocukları öldürülen babalar tarafından öldürülecekti. Tehcir edilmeselerdi, Türkler'i öldürdükleri gibi öldürüleceklerdi. Keşke tehcir etmeyip, öldürülmesine izin verseydik belki o zaman bu iftiralara maruz kalmazdık.
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Mesajgönderen nereus » 04 May 2010, 15:46

Kesinlikle popülist bir oyundur bu. Tamamen hristiyan birliğinin, müslümanlar üzerindeki baskısından kaynaklanmaktadır. Din içeriklidir. Bunu görmemek için kör olmak gerekir. Milli mücadele yıllarında Ermeni halkı Osmanlı Devleti'nin parçalanmasını fırsat bilerek kendi ülkelerini kurmak rüyasıyla ayaklanıp işgalci güçlerle işbirliği yapmıştır. Bunun akabinde ülkemizin kendini savunması için tabiki bazı önlemler alması gerekiyordu. Madem katliam ve soykırım konusunda bu kadar duyarlı bir hristiyan dünyası var, neden bosna katliamını neden Azeri katliamını konu etmiyorlar. Kesinlikle hristiyan içeriklidir. Nasıl böyle bir oyuna gelebiliyorsunuz anlamış değilim.
Kullanıcı avatarı
nereus
Yeni Üye
Yeni Üye

Görüş: Budist

Mesajgönderen Bastet » 09 May 2010, 18:18

Nereus, senin dediğine de katılıyorum. Müslüman ülkelerine soykırımı, soykırımdan saymıyorlar.
Sanki Müslümanlar da diğer dinlere mensup ülkeleri çok umursuyor. "Allah sonunda belalarını verdi" deyip geçiyorlar. Tabii onlar yanlış inanış içindeler ya başına gelenleri hak ediyorlar.
Sokrates
Kullanıcı avatarı
Bastet
Üye
Üye

Mesajgönderen jhfetestry12 » 30 Tem 2010, 18:36

Varsayalım ki soykırım denen şey oldu. O zamanlar ermeniler Osmanlı toprakları üzerindeydi, diğer bir mantıklı Osmanlı vatandaşıydı diyebiliriz. Peki cephede savaşan orduya zarar vermek bir vatandaş için ne demektir, vatan hainliği. Vatan hainliği zaten idam ile cezalandırılabilir. Ki bu yalnızca varsayım, yani olsa bile herhangi bir suç üstlenmemize gerek yok. Ki soykırım olmadığı da genel olarak kabul ediliyor, amaçları yalnızca ülkemizi zor durumda bırakmak.
jhfetestry12
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen Naginata » 30 Tem 2010, 22:36

Sonsuz oralardaysan ses ver, sana katılıyorum.Demek ki dinler siyaset üstü değilmiş, şu an bunu anlıyorum. Arkadaşlar söz konusu vatan olunca sizin için herşey teferruat anladığım kadarıyla. Kimin kimi öldürdüğü değil, ölen insanlar,ölen masum insanlar önemli,neden bunu anlamak bu kadar zor. Din kisvesi altında yapılan zulüm oluyorda sizin için, ırkçılık ve milliyetçilik olmuyor mu yapmayın lütfen. Artık gerçekten korkuyorum sayenizde. Ben diyorum ki her insan yaşama hakkına sahiptir ne olursa olsun, bir insan diğer bir insanı sebebi ne olursa olsun katletmemelidir. Nefes alan, tek ve gerçek serveti ömründen ibaret olan yaratıklarız biz. Türkçülükle, atatürkçülükle, vs vs bir yere varamayız.Önce nefret etmemeyi öğrenelim. Yazık değil mi ya. Vatan vatan diye yırtındığınız toprak parçasından ibaret. Sizden önce burada -ki anadolu gibi bir coğrafyadan bahsediyoruz- hangi ırklar, hangi türler yaşadı, bilmiyor musunuz? Şimdi siz desem ki gel arkadaşım amerikaya, ben sana muhteşem bir hayat bahşediyorum orada, düşünür müsünüz bir dakika? Önemli olan KALİTELİ yaşamak değil mi? Ben türkiyede mutsuzum, altın kafesteki kuş gibi ille de vatanım demenin saçma olduğunu düşünüyorum ve KALİTELİ,İNSANCA hayatı nerede bulursam orada yaşarım. Taraf tutmak zorunda değilim.Sırf böyle düşündüğüm için AMA DİKKAT EDİN, DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN Hrant Dink'ler gibi hayatım tehlikede yaşıyorum. Ne yazık ya, gerçekten çok yazık...
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

Mesajgönderen VAROLMAYAN » 31 Tem 2010, 14:29

Naginata yazdı:Sonsuz oralardaysan ses ver, sana katılıyorum.Demek ki dinler siyaset üstü değilmiş, şu an bunu anlıyorum. Arkadaşlar söz konusu vatan olunca sizin için herşey teferruat anladığım kadarıyla. Kimin kimi öldürdüğü değil, ölen insanlar,ölen masum insanlar önemli,neden bunu anlamak bu kadar zor. Din kisvesi altında yapılan zulüm oluyorda sizin için, ırkçılık ve milliyetçilik olmuyor mu yapmayın lütfen. Artık gerçekten korkuyorum sayenizde. Ben diyorum ki her insan yaşama hakkına sahiptir ne olursa olsun, bir insan diğer bir insanı sebebi ne olursa olsun katletmemelidir. Nefes alan, tek ve gerçek serveti ömründen ibaret olan yaratıklarız biz. Türkçülükle, atatürkçülükle, vs vs bir yere varamayız.Önce nefret etmemeyi öğrenelim. Yazık değil mi ya. Vatan vatan diye yırtındığınız toprak parçasından ibaret. Sizden önce burada -ki anadolu gibi bir coğrafyadan bahsediyoruz- hangi ırklar, hangi türler yaşadı, bilmiyor musunuz? Şimdi siz desem ki gel arkadaşım amerikaya, ben sana muhteşem bir hayat bahşediyorum orada, düşünür müsünüz bir dakika? Önemli olan KALİTELİ yaşamak değil mi? Ben türkiyede mutsuzum, altın kafesteki kuş gibi ille de vatanım demenin saçma olduğunu düşünüyorum ve KALİTELİ,İNSANCA hayatı nerede bulursam orada yaşarım. Taraf tutmak zorunda değilim.Sırf böyle düşündüğüm için AMA DİKKAT EDİN, DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN Hrant Dink'ler gibi hayatım tehlikede yaşıyorum. Ne yazık ya, gerçekten çok yazık...

Ben Amerika da bile olsam yine Türküm.Türklük benim için önemlidir.Toprak kısmı o kadar önemli değil ama Türklük kısmı önemli.
Irkçılık için adam öldürenler vahşi ermenilerdir.Ermenistan hayalleriyle Türklere saldıran onlardır.Onların suçu daha büyük yani.
Yeryüzünde hiç bir ulus savaş anında kendisini arkadan vuranları affetmez.Ne Amerika ne de Rusya böyle bir hareketi affetmez.Ermenilerde büyük bir fırsatçılıkla savaş halindeki Türklere arkadan saldırdılar.
SORULARIN İNANILMAZ GÜCÜNÜ KEŞFEDİN...
http://elohim2010.wordpress.com/
Kullanıcı avatarı
VAROLMAYAN
Üye
Üye

Görüş: GERÇEKÇİ

Mesajgönderen Naginata » 03 Ağu 2010, 02:18

VAROLMAYAN yazdı: Ben Amerika da bile olsam yine Türküm.Türklük benim için önemlidir.Toprak kısmı o kadar önemli değil ama Türklük kısmı önemli.

Arkadaşım amerikada doğsaydın da amerikan olacaktın. O zaman da belki de kızılderililere vahşi diyecektin. Mesele nefret etmeme meselesi.Edemeyebilme meselesi!

VAROLMAYAN yazdı:Irkçılık için adam öldürenler vahşi ermenilerdir.Ermenistan hayalleriyle Türklere saldıran onlardır.Onların suçu daha büyük yani.

Şimdi -kimisinin damarına basacak ama,taraf olmadan söyleyebilirim ki- kürtlere sorsan sen de onlara göre vahşisin o zaman.( Aman gözünüzü seveyim, "onları mı tutuyorsun sen hımmm seni gidi akılsız falanlara girmeyin )

VAROLMAYAN yazdı:Yeryüzünde hiç bir ulus savaş anında kendisini arkadan vuranları affetmez.Ne Amerika ne de Rusya böyle bir hareketi affetmez.Ermenilerde büyük bir fırsatçılıkla savaş halindeki Türklere arkadan saldırdılar.

Ulus dediğin nedir ki ya? Sen mi seçtin türk olmayı? Tesadüfen üyesi,bireyi,mensubu olduğun bir milleti bunca hınçla savunabilmek, peki :ask:

Kendinizi bu kadar hırslandırabilip, vs vs birşeyler savunduğunuz için sizi tebrik ederim :clap:
Kullanıcı avatarı
Naginata
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Dön Genel Tartışma Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir